Забирала військових з-під обстрілів, тепер вони мстяться за неї: розповідь про вбиту захисницю з Рівненщини (ВІДЕО)

Військовій медичці, 25-річній Каті, посмертно присвоєно звання Героя України

Військовій медичці, 25-річній Катерині Ступницькій, посмертно присвоєно звання Героя України. Вона загинула  під час авіанальоту на підступах до Києва. А доти встигла врятувати життя своїм побратимам, яких змогла забрати із поля бою під ворожими обстрілами. 

Про це йдеться в ТСН.

Катя змалечку мріяла бути медиком, вивчилася і у 2016 році підписала контракт зі збройними силами. Батьки намагалися переконати її бути медиком цивільним, але вона знову перепідписувала контракти із ЗСУ. А з початком повномасштабного вторгнення вирушила на передову. «Подзвонить, а в мене одразу сльози. « Мамо, не плач, все буде добре. Я прийду», - пригадує жінка.

От там в кімнаті приїжджала, була вже збиралась їхати. Кажу: «А якщо вб’ють, то що буде?». «Така доля моя», каже, - додає батько.

Востаннє вони чули доньку 8 березня. На підступах до Києва точилися запеклі бої.

Подзвонила, дуже погано було чути. Питаю, що там, як там? «Все добре, мамо», - пригадує пані Тетяна.

А насправді там було пекло. А Катерина Ступницька була єдиною бойовою медичкою на роту. 

Коли з’явились перші жертви, вона по команді під’їхала, забрала мого командира взвода, він був важки, - розповідає командир роти Микола Сенькевич.

А потім було ще багато поранених, розповідає він вже і сам із лікарні. Під час авіанальоту він та Катя  були у віддаленому будинку, який місцеві передали під медпункт ЗСУ. «Вийшло, що я вцілів, а її похоронили», - каже чоловік.

Розум розуміє, а серце прийнять не може. Болить, просто болить серце і не перестає і все, - додає батько Каті.

На полі бою під обстрілами медичка врятувала десятки життів. За це сержантці Катерині Ступницькій присвоєно звання Героя України. Посмертно. «Добра доня. Дякуємо Богу, що вона в нас така була, тільки що мало», - каже батько.

Вона як зірочка була, доброзичлива, чуйна. Я тільки стану на ноги, я помщуся за кожного, - додає командир роти.

Мститиметься за Катю і її наречений. Разом служили і  планували весілля. І ті поранені хлопці, яких вона встигла забрати із поля бою. 11 квітня Каті мало б виповнитися 26.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень