За українським бестселером знімуть кіно

До екранізації готують роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія»

Компанія FILM.UA Group придбала права на екранізацію роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія», - повідомляється на сайті «Видавництва Старого Лева», у якому в 2014 році вийшов роман. Розпочалися переговори з потенційними закордонними партнерами щодо копродукції. Продюсером стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська.

Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році  став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». Книга стала справжнім бестселером в Україні. У 2016 році в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (Der Papierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано у Польщі. 

«Зараз йде активна робота над концепцією майбутньої екранізації, а також почалися переговори з потенційними партнерами поза Україною. Вже у лютому ми плануємо його представити в рамках European Film Market в Берліні. В першу чергу, ми ведемо пошук партнерів на тих територіях, де книга вже була видана - у Польщі, Німеччині, Австрії та Швейцарії, - зазначає продюсер картини Надія Зайончковська.

За словами Софії Андрухович, під час роботи над книгою вона не думала про можливу екранізацію, проте коли роман було опубліковано, письменниця отримувала дуже багато відгуків українських, австрійських та польських читачів про його кінематографічність.

«Я впевнена, що сценарій і стрічка будуть дуже відрізнятись від оригінального твору. Думаю, це будуть зовсім інші твори — і це нормально. Я написала роман «Фелікс Австрія», за який відповідальна. За всім іншим буду з цікавістю і насолодою спостерігати і вболівати», - каже Софія Андрухович.

Дія роману «Фелікс Австрія» розгортається у місті Станіслав (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень