За сусідство з «атомками» мешканцям Рівненщини заплатять

Як відомо, кілька районів Рівненської області межують із атомними електростанціями – Рівненською та Хмельницькою. Відповідно до закону, ці райони отримують із державного бюджету кошти

За рахунок субвенції фінансуються заходи соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Кошти субвенції можуть спрямовуватись на фінансування об’єктів спеціальної соціальної інфраструктури, у тому числі реалізація проектів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту таких об’єктів, зокрема навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, об’єктів житлово-комунального господарства, автомобільних доріг, систем зв’язку.

Депутати Рівненськї облради погодили розподіл чергової субвенції, яка надійшла на ці цілі з державного бюджету до обласного серед районів.

Так, Володимирецький район отримає 80 500 грн, Костопільський – 409 182 грн, Острозький – 170 900 грн.

Зазначені кошти будуть використані на ремонт ФАПу в с.Сошники Володимирецького району, ремонт білощебеневого покриття вул. Майданської та поточний ремонт вуличного освітлення кількох вулиць в с.Осова Маломидської сільради Костопільського району, поточний ремонт Гутянської ЗОШ І-ІІІ ст.. та ремонт білощебеневого покриття і вуличного освітлення в с.Гута Костопільського району, поточний ремонт дитячого ясла-садочка «Струмок» в с.Могиляни Острозького району.

Окрім того, за рахунок коштів цієї ж субвенції (видатки розвитку) буде здійснюватись будівництво Озерецької ЗОШ І-ІІ ст. у Володимирецькому районі (понад 10,5 мільйонів гривень), будівництво господарського складу на території КЗ «Острозький психоневрологічний інтернат» (905 тис.грн.) та капітальний ремонт даху лікувального відділення КЗ Острозька психіатрична лікарня» (634 тис. грн).

Депутати погодили зазначені переліки об’єктів, тож кошти негайно будуть спрямовані на їх ремонт чи будівництво.

Нагадаємо, усього цьогоріч за сусідство з Хмельницькою та Рівненською АЕС область має отримати 21 мільйон 340 тисяч гривень з держбюджету. Так, за сусідство з Рівненською АЕС область в загальному отримає 15 мільйонів 761 тисячу гривень.

Мешканці зони спостереження Хмельницької атомки матимуть понад 5,5 мільйонів гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень