За що рівненським породіллям доведеться платити в перинатальному центрі

Можливо

Економити на енергії та запровадити платні послуги - про такі плани перинатального центру розповіла його керівник Вікторія Єнікеєва. Чиновниця звітувала про розвиток перед комісією з відбору керівників медзакладів області. В рамках медреформи перинатальний центр хочуть автономізувати, тобто змінити його статус з бюджетної установи на комунальне підприємство.

Основне фінансування надходитиме від Національної служби здоров’я подібно до системи «Гроші ходять за пацієнтом». Сподіваються, що вже з 2020 року. Крім того, Вікторія Єнікеєва сподівається, що в рамках реформи знімуть заборону на платні послуги в сфері охорони  материнства та дитинства:

Ми сподіваємося, що настане період, коли держава скасує мораторій на платні послуги в сфері охорони материнства та дитинства. Я маю на увазі не суто медичну складову, а якісь питання покращеного перебування пацієнтів в закладі. Та інші форми. Наразі служба материнства та дитинства не має права застосовувати платні послуги. Хоча в нас є напрацювання, ми зараз думаємо впроваджувати гінекологічні послуги, амбулаторні послуги.

Пожвавлення співпраці зі страховими компаніями, працедавцями пацієнтів, іншими медзакладами – усе це можливі шляхи фінансування перинатального центру.

Він обслуговує 90-95% пацієнтів з території Рівненщини, тож буде добре, якщо медзаклади даватимуть гроші за пацієнтів зі свого району.

Але це має врегулювати законодавство. А для економії коштів впроваджуватимуть системи енергозбереження. Що ж до економії коштів, то планують продовжуння ремонтів і встановлення більш економного автономного опалення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень