За парканом на Кавказькій точно будуватимуть. Є декларація на початок робіт

Таке виявила комісія щодо вивчення питання законності влаштування паркану на вулиці Кавказькій, 9 у Рівному

Нагадаємо, що у понеділок тут повторно звели паркан. Про це сайт Радіо Трек писав у публікації Паркан на Кавказькій, 9 повністю звели: огорожа понад два метри оббита фанерою 

У ситуації розбиралася комісія з міських депутатів. Що вона виявила - у соцмережі Фейсбук поінформував голова комісії Святослав Стельмащук: 

...є вже декларація на початок проведення будівельних робіт. Бачив її на власні очі!

 

Цікавим фактом виявляється те, що декларація була подана 9 червня, в той же день і зареєстрована, за день до набрання чинності змін до законодавства у сфері містобудування, у яких вже для такого виду робіт потрібен ДОЗВІЛ, а не декларування своїх дій.

 

Така декларація подана як від власника будівлі, який не має жодного документу на земельну ділянку, так і від юридичної особи, яка нині орендує цю земельну ділянку.

Однак, як пояснив Святолсав Стельмащук, відповідно до норм законодавства, право оренди на ділянку вже перейшло до нового власника будівлі, але документа нема, оскільки воно не оформлене в порядку визначеному законом. Для цього необхідно прийняти рішення на сесії міської ради Рівного та підписати відповідний договір оренди. Лише після такої процедури, зауважив голова комісії, новий власник будівлі матиме право користуватися земельною ділянкою.

Святослав Стельмащук підсумував

...ми маємо декларацію про початок робіт, до якої є ряд зауважень у посадових осіб архбудінспекції. А також є порушення вимог земельного законодавства: відсутність правовстановлюючих документів.

 

Тому відповідні звернення про проведення перевірок сьогодні вранці надіслані до управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області та Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області.

Після отримання відповідей про результати перевірок Святослав Стельмащук пообіцяв скликати комісію та прийняти рішення, які будуть затверджені на сесії міськради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень