За 60 років – перепрофілювались: головна стоматологія Рівненщини святкує ювілей

Трохи історії і новинок

Безліч змін відбулося у Рівненській обласній стоматологічній поліклініці, що на вулиці Поштовій.

Завтра, у неділю, 1 липня, цей заклад святкуватиме 60-ту річницю.

Нині в закладі працює 41 лікар-стоматолог, 19 середніх медичних працівників, 18 зубних техніків і 10 молодших медпрацівників.

Змінювався зовнішній вигляд приміщення, устаткування, персонал. І, звичайно, керівники. Останнім керівником у поліклініці стала Валентина Сухляк.

Після приходу вона почала поступово перепрофільовувати заклад. Тож віднедавна тут можна полікувати зуби дітям.

Ми вже обладнали новий лікувальний кабінет за номером 18, який відповідає усім сучасним вимогам. Для цього трохи зменшили зуботехнічну лабораторію, забрали частину приміщення, яке не використовували за призначенням. І в нас вийшов не дуже великий, але зручний і затишний кабінет на одну стоматологічну установку. Працюємо і над оновленням обладнання. На початку цього року придбали стоматологічну установку для відділення ортопедії, замінили старе устаткування. У новому ортопедичному кабінеті поставили нову установку, меблі. Внесли зміни і у штатний розпис закладу. З нового року в обласній стоматполіклініці працює дитячий стоматолог, ввели й ставку ортодонта,  - каже Валентина Сухляк.

Перед цим ми внесли зміни в додаток до ліцензії та отримали дозвіл на лікування дітей. Я теж маю спеціалізацію дитячого лікаря-стоматолога й ортодонта і добре знаю, які проблеми має область у цій галузі: на обласному рівні стоматологія у нас взагалі не обслуговує діток. Багато з них їдуть у міську стоматологічну поліклініку, але кошти на лікування мешканців районів там не передбачено. Хотілося б, щоб хоча б діти з особливими потребами отримували ці послуги безкоштовно і на найвищому рівні.

 

Комплекс послуг, які надають в обласній стоматполіклініці, великий. Вагому частку серед них займає протезування. Особливо популярною ця послуга є серед учасників АТО.

Окрім того, тут планують розвивати діагностику.

Про це Валентина Сухляк розповідала журналісту «Радіо Трек» напередодні свого професійного свята.

А більше про ювілей читайте у статті Нелі Заболотної у «Медичному віснику».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень