За кордоном побільшало українських чоловіків. Результати дослідження

Зокрема збільшилася кількість запитів про тимчасовий захист

З серпня 2022 до березня 2023 кількість українських чоловіків за кордоном зросла на 200 тисяч осіб. Такі дані містяться у дослідженні ЦЕС про біженців.

Серед дорослих частка чоловіків збільшилася з 17%  у листопаді 2022 року до 22% у травні 2023 року. Цю статистику підтверджують дані про тимчасовий захист у європейських країнах  серед громадян України. При цьому у травні 2023 року частка чоловіків серед тих, хто отримав тимчасовий захист збільшилася вже до 29%. 

Проте демографія біженців залишається незмінною і переважна більшість, як і раніше, – це жінки (найбільше українок віком від 35 до 49 років – 18%) та діти.

За даними Центру економічної стратегії, станом на кінець червня 2023 року за кордоном через війну перебуває 5,6–6,7 млн українців. Це на 0,3–0,5 млн більше, ніж у кінці 2022 року, коли їх кількість складала 5,3–6,2 млн осіб. Переважна більшість біженців – жінки та діти. Найбільше біженців перебувають у Німеччині та Польщі. 

Експерти прогнозують, що в залежності від різних сценаріїв, за кордоном можуть залишитися від 1,3 млн до 3,3 млн українців. Неповернення українців матиме суттєвий вплив на українську економіку, яка може втратити від 2,7% до 6,9% ВВП щороку.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень