За холодну воду не бралися: ці прізвища давали найлінивішим українцям

Носії цих прізвищ любили бити байдики, поки інші працювали

Напевно, ні для кого не секрет, що кожне українське прізвище має свою історію і може трішки розповісти про рід кожного його носія.

Наприклад, деякі прізвища давали тільки дуже розумним, інші ж носили славетні музиканти. А деякі прізвища давали ледарям, які не приносили нікому користі. Видання «Телеграф» проаналізувало низку джерел та зібрало такі прізвища разом з інформацією, скільки українців їх носить сьогодні.

  • Неділько, Недільська, Недільський, Недільченко, Неділенко — всі ці прізвища давали тим, хто марно витрачав час і займався не тим, чим треба. На сьогодні такі прізвища в Україні мають кілька тисяч людей.
  • Слинько, Слинюк, Слинявук, Сопель, Сопельник, Сопливий — такі прізвища могли давати тим, хто так любив поспати, що пускав соплі та слину. Нині їх носять кілька тисяч українців.
  • Гнида, Гнидаш, Гнідаш, Гніда, Гнідан — ці прізвища колись могли дати нікчемним людям, які не приносили користі. На сьогодні в Україні є понад тисячу їх носіїв.
  • Невмивака, Невмивако, Нечосова, Нечосова — такі прізвища давали тим, хто був такий лінивий, що не стежив за собою, не розчісувався і не вмивався. Нині їх носять близько 700 людей в Україні.
  • Лотиш, Лотишко, Лотишев, Лотишева – ці прізвища утворилися від слова «лотишити», що означає «бути без діла». Їх давали тим, хто любив бити байдики та гуляти тоді, коли всі працювали. Нині їх в Україні носять кілька сотень людей.
  • Забарний, Забарна – такі прізвища колись давали тим, хто «барився», даремно витрачав час та запізнювався. Усього кілька сотень людей сьогодні носять такі прізвища в Україні.
  • Дрімайло, Дріманова, Дріманов, Дрімак – ці прізвища утворилися від слів «дрімати», і їх колись давали людям повільним, сонливим. На сьогодні це рідкісні прізвища в Україні, і їх носять лише кілька десятків людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень