З ревізією по громадських туалетах пішли депутати Рівненської облради

Спочатку обстежили туалет у Рівненському облмуздрамтеатрі

Фото ілюстративне

Комісія з депутатів Рівненської облради, щоб звернути увагу на стан закладів культури області і почати його поліпшувати, провела перше виїзне засідання в обласному драмтеатрі.

На що звернули увагу - розповідає  перший заступник голови Рівненської облради та голова комісії Олександр Корнійчук:

Директор драмтеатру звернув увагу на жахливий стан туалетів - те, що безпосередньо бачить глядач, коли приходить на вистави. Він звернув увагу тому, що там потрібні кошти. Торік ми виділили 200 тисяч гривень на облагородження туалетів театру. Їх вистачило, щоб придбати усю необхідну сантехніку. А цього року будемо визначати, скільки коштів потрібно для того, щоб зробити ремонт вбиральні.

За словами Олександра Корнійчука, у туалеті драмтеатру потрібно замінити перегородки, умивальники, лицювальну плитку, встановити дзеркала, поліпшити вентиляцію, щоб там не стояли неприємні запахи. Окрім цього, голові комісії хочеться, щоб інтер’єр туалету відповідав характерному для театру класичному стилю. Втім, з ремонтом вбиральні театру можуть виникнути проблеми:

Є ряд обмежень і застережень, які ми не можемо виконати через те, що будь-які ремонтні роботи в приміщенні, яке відноситься до пам’ятників архітектури, повинна робити фірма, яка має відповідну ліцензію на реставрацію, адже доведеться обдирати стіни закладу. Тому буде друга проблема: щоб все-таки проводити конкурс і визначати, хто буде ці роботи проводити. 

Рівненський облмуздрамтеатр

Олександр Корнійчук також пообіцяв звертати увагу на громадські туалети у всіх закладах культури області, які комісія буде обстежувати. Адже вважає, що формування культури розпочинається з поведінки у громадських вбиральнях і з їхнього стану.  

Також заступник голови облради каже, що депутати звертатимуть увагу на шкільні туалети. Адже в деяких селах області школярі досі користуються застарілими надвірними туалетами. І до кінця цього року у планах влади – всі шкільні вбиральні таки перевести у приміщення шкіл.  

А ось громадські вбиральні обласної ради та облдержадміністрації, вважає Олександр Корнійчук, хоч і давно ремонтовані, але відповідають необхідному рівню, тож ремонту не потребують.  

До речі, сайт Радіо Трек писав про те, як виглядають громадські вбиральні Рівного. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень