З ким грає «Верес» сьогодні: цікава інформація про охтирських суперників

Виїзний матч проти «Нафтовика-Укрнафти» стане для нашої команди черговим фіналом

В Охтирці рівнянам, які все ще продовжують боротьбу за путівку до УПЛ, вкрай потрібні три очки, аби продовжити гонку за чернігівською «Десною». Про це повідомляє прес-служба рівненського «Вереса».

Втім, недооцінювати охтирців теж не варто. У нинішньому сезоні команда вже не раз доводила, що може на рівні грати не лише з фаворитами Першої ліги, а й з грандами українського футболу. 

У розіграші Кубку України «Нафтовик-Укрнафта» обіграв «Чорноморець» (2:0), «Волинь» (2:1) і лише навесні, вже у чвертьфіналі - мінімально поступився київському «Динамо» (0:1).

Історія футбольного клубу «Нафтовик» бере свій початок у 1980-му році. Тоді за ініціативи адміністрації нафтогазовидобувного управління (зараз НГВУ «Охтирканафтогаз») була створена футбольна команда. Декілька років команда виступала у чемпіонаті міста та Сумської області. А перед стартом сезону-1986 – отримала право на участь у Другій лізі чемпіонату СРСР.

Вже за рік, у 1987-му, «Нафтовик» вперше зустрівся із рівненським «Авангардом». Тоді команди обмінялися домашніми перемогами. У Рівному тріумфував «Авангард» - 2:0, а в Охтирці сильнішим був «Нафтовик» - 3:1.

Загалом у чемпіонатах СРСР команди зустрічалися 12 разів. У чотирьох поєдинках перемагали рівняни. П’ять разів успіх святкували «нафтовики». Ще тричі суперники грали унічию.

Тут варто також згадати, що останній чемпіонат СРСР «Нафтовик» провів просто тріумфально, завоювавши звання чемпіона Шостої зони Другої ліги і отримавши вже у наступному сезоні право стартувати у Вищій лізі дебютного чемпіонату Незалежної України.

Щоправда, в еліті українського футболу клуб з Охтирки затримався лише на сезон, вилетівши до Першої ліги. Три роки потому саме там «нафтовики» знову зустрілися з «Вересом». У сезоні 1995-1996 команди зіграли унічию у Рівному – 0:0. А в Охтирці перемогу святкував «Нафтовик» - 2:0. Ще за рік, у сезоні 1996-1997, «Нафтовик» вдома розгромив рівнян – 6:0. «Верес» зумів дещо реабілітуватися у рідних стінах, обігравши охтирців – 2:1. Втім, це не допомогло врятуватися команді від вильоту до Другої ліги.

Та зустріч залишалася останньою у протистоянні суперників аж до березня нинішнього року, коли «Верес» знову переграв охтирців, але вже не у Рівному, а у Вараші.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень