З доріг Рівного вкрали щебінь

Через це вони у поганому стані і з міського бюджету доводиться витрачати зайві кошти на ремонти

Такий стан дороги на вулиці Макарова

Відсутність щебеневої подушки під дорогою нещодавно виявили, готуючись до ремонту проїжджої частини на вулиці Макарова.

Детальніше розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко:

Ми почали робити проект і вперлись в  таку річ. Ми планували за 20 мільйонів гривень відремонтувати вулицю Макарова від вулиці Дубенської до гіпермаркету «Епіцентр». Зробили дослідження і виявили, що вулиця Макарова не має подушки зі щебеню. Дорога лежить просто на ґрунті. Тож виросла ціна ремонту до понад 40 мільйонів гривень. Тому, очевидно, будемо все переглядати. Ще треба додатково 20 мільйонів, щоб зробити нормально Макарова, бо класти так, щоб асфальт зліз на другий рік, не хочеться.

 

За словами міського голови, виставити претензії за неякісну дорогу нині нема можливості, оскільки будували її близько 40 років тому і хто саме це робив - невідомо. Та й гарантійний термін на дорогу дається, зазвичай, п'ять років.

Тож уже переробляють проектно-кошторисну документацію на ремонт вулиці Макарова. Володимир Хомко каже, що йому дуже хотілося б, щоб ремонтні роботи тут були розпочаті хоча б у серпні, а не тоді, коли настануть холоди.

І додає, що таких доріг без щебеневої подушки,  у Рівному є дуже багато. І саме цією проблемою пояснюється їхній нинішній стан. Як приклад ще одного місця без щебеневої подушки, Володимир Хомко назвав перехрестя вулиць Дубенської і Соборної . Тут колись, щоб хоч трішки виправити проблему, експериментально поклали під проїжджою частиною геотекстиль. А щоб здійснити повноцінний її ремонт, потрібно на кілька тижнів зупиняти рух транспорту, що створить незручності як водіям, так і пішоходам.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Дороги
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень