Юрій Яцика з полку «АЗОВ» приїхав до Рівного вручити мистецькі «Оскари»: це був Рок-н-Ролл (ФОТО/ВІДЕО)

Як виглядає відзнака

Юрій Яцика – відомий у Рівному культурний та мистецький діяч – пішов на фронт практично з перших днів широкомасштабного вторгнення.

Служить Яцика в полку «АЗОВ», але не забуває про свій «Мистецький вектор», який започаткував кілька років тому.

Днями воїн прибув до Рівного у короткотермінову відпустку. І не просто так.

Далі його повідомлення на ФБ

У Рівному відбулося визначення переможця щорічної Мистецької премії імені Тараса Силенка.

Загалом, це уже третя масштабна подія від Мистецький Вектор , що була проведена упродовж лише 18 грудня у м.Рівне.

Премія заснована ГО «Всеукраїнським об’єднанням Мистецький Вектор» (керівник Юрій Яцика), присвоюється щороку для вшанування пам'яті відомого українського композитора, кобзаря, заслуженого артиста України, Лауреата першої вокальної та спеціальної премії на Міжнародному конкурсі культур Придунайського регіону, Лауреата Літературної премії ім. Юрія Горліса-Горського, Віцепрезидента ГО «Всеукраїнського об'єднання Мистецький Вектор».

Нагадаю, що минулого року переможцем став рівнянин Андрій Ляшук, один із найвідоміших лірників, що відновлює традицію волинського лірництва.

Цього року Премію присуджено Сергієві Юрійовичу ВАСИЛЮКУ Сергій Василюк засновнику та лідеру гурту «Тінь Сонця» за створення та популяризацію української рок-музики, сповненої національної ідентичності, героїки та генетичної пам'яті, за створення циклу пісень, які вже понад два десятиліття виховують українську молодь та сприяють становленню її національної гідності, за вагомий особистий внесок у відродження історичної пам’яті та духовності українського народу, утвердження національних цінностей у житті українського народу.

А ще Сергій нині є також воїном ЗСУ.

Почесний гість заходу є Святослав Силенко - син Taras Sylenko, співак, кобзар та лідер рок-гурту «Святослав».

Особливістю цього року було введення окремих відзнак, прирівняних до переможців конкурсу - лауреатів конкурсу, що не увійшли у трійку призових відзнак у своїй віковій категорії.

 

Приємно спостерігати, що цього року учасники конкурсу готувалися іще більш ретельно, враховуючи досвід участі у минулорічних конкурсах та слушних зазначень від Голови журі Остап Ковальчук.

Вдячність також для Любов Романюк - начальник Управління культури і туризму Рівненської ОДА за постійну підтримку конкурсу від його заснування.

Цього року місцем проведення церемонії нагородження та відзначення переможців Мистецький Вектор обрав Рівненський Обласний Краєзнавчий Музей, вдячність усім працівникам закладу, зокрема директору закладу Олександр Булига, в допомозі підготовки тематичної виставки конкурсних проєктів переможців.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень