Його п'ять місяців вважали безвісти зниклим, завтра Рівне попрощається зі своїм Героєм

Війна забирає найкращих

11 листопада минулого року рідні востаннє чули його голос, перед тим як разом із побратимами вирушив у бій у селі Павлівка, що на Донеччині. Відтоді жодної звістки про найріднішу людину родина не отримала. А від 13 листопада 2022 року Тарас вважався зниклим безвісти.

До останнього жевріла надія, що Тарас Замлинний живий та перебуває у полоні. Тому родичі пошуки не припиняли й звертались в усі державні органи й організації, щоб допомогли знайти рідну людину. Але інформації не було...

Лише 22 квітня цього року з військової частини дружині повідомили, що було знайдено тіло її загиблого чоловіка. Героя знайшли на тому ж місці, де він поклав своє життя за вільну і незалежну Україну, в якій так хотів жити...

Рівнянин Тарас Замлинний навчався у 2 місцевій школі, а за тим - на фізичному факультеті Університету імені Івана Франка у Львові. Працював у сфері торгівлі. Разом із дружиною виховував 14-річного сина Ростислава.

Тарас був добрим і щедрим, веселим і усміхненим, він любив нас з сином, рідного брата... Мав золоті руки, все, до чого брався, виходило як у справжнього майстра. Любив майструвати, працювати з деревом, – пригадує дружина Героя Юлія.

Та все кардинально змінилося наприкінці лютого 2022 року…Чоловік без вагань добровільно 5-го березня 2022 року вступив до лав ЗСУ.

 У Тараса був непокірний характер… Його не зупиняла відсутність бойового досвіду, навіть строкової служби не приходив. Говорив лише, що хоче, аби діти не ховались по підвалах, а спокійно спали у своїх ліжках, – розповідає дружина Героя Юлія.

 Тарас служив у складі 68 Окремої єгерської штурмової бригади ім. Олекси Довбуша. Він був справжнім патріот України, пишався тим, що боронить нашу державу на самісінькому «нулі», на Донеччині.

«Він старався не засмучувати нас, але з розмов зрозуміло, що побачив всі жахи війни, смерті товаришів, сам щодня дивився смерті в очі, але не зупинявся і йшов до перемоги. Він розумів заради чого воює, ризикує», – продовжує дружина.

Прощання із Героєм 42-річним солдатом Тарасом Замлинним відбудеться у понеділок, 1 травня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. За тим чин похорону здійснять у Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі «Нове» на Алеї Героїв України.

*У разі оголошення повітряної тривоги прощання відбудеться або по її завершенню, або, у випадку затяжної, буде скасоване.

Присутнім необхідно пройти в найближче укриття. Їх адреси можна знайти за посиланням bit.ly/rivne_shelters.

Джерело: «Рівненська міська рада»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень