Таких буде 20-25: Резервним живленням планують обладнати світлофори в м. Рівне (ФОТО)

Треба 5 000 000 грн. Але коли?

Проблема назріла та актуальна. На її вирішення планують виділити 5 млн грн. Чи не забагато?... Кажуть, що в більшості обласних центрів проблему «непрацюючих через відключення світлофорів» подібним чином вирішено вже давно.

Рівне ж дотепер покладається на регулювальників. Однак, як повідомляє видання «Сім днів»...

У зв’язку з регулярними (плановими та аварійними) відключеннями електроенергії у Рівненській міській територіальній громаді є нагальна потреба встановлення обладнання для забезпечення резервного живлення світлофорних об’єктів.

Про це йдеться в проєкті рішення Рівненської міської ради «Про внесення змін до Програми розвитку та реформування ЖКГ».

Система працюватиме в автоматичному режимі

Як можна прочитати в «Пояснювальній записці» до відповідного проєкту рішення, 20-25 світлофорів планують обладнати «літієво-залізо-фосфатними акумуляторами»:

Коли все це запрацює?

Як видно з тексту пояснювальної записки, запустити все мають у 2023 році. Принаймні фінансування збільшують саме на 2023 рік, і збільшують на 5 000 000 грн.

Тобто на модернізацію одного світлофора планують витратити в середньому десь 200 000 грн.

 

ДЕТАЛІ

Запропонований проєкт рішення спрямований на організацію та виконання встановлення комплекту обладнання, яке буде забезпечувати резервне живлення важливих світлофорних об’єктів та працюватиме в автоматичному режимі.

На «бюджетній» комісії вже розглянули цей проєкт рішення, про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук Роман Денисюк.

Передбачена кількість 20-25 перехресть. Орієнтовна загальна вартість  5 млн грн. В результаті світлофори будуть  працювати до 7 годин після знеструмлення та за 4 години відновлювати заряд акумуляторів. – зазначив Денисюк.

В проєкті йдеться про те, що для світлофорного об'єкта пропонується застосування літієво-залізофосфатного акумулятора напругою 24В ємністю С=150 А*годин, що забезпечуватиме резервне живлення до 7 годин.

Для швидкого заряду акумулятора необхідно буде 3-4 години при застосуванні інвертора, який забезпечує струм заряду до 0,3-0,4С.

Комплект обладнання працює при температурі як мінімум від -30°С до +50°С. Враховуючи наведене, пропонується встановлення відповідного обладнання на світлофорних об’єктах Рівненської міської територіальної громади орієнтовною кількістю 20-25 штук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень