Європа від них відмовляється, або Про долю зеленої парковки у центрі Рівного

На новомодну екопарковку з міського бюджету просять ще 110 тисяч гривень

Саме такої суми не вистачає для втілення проекту, який частково фінансується із громадського бюджету.

Про те, щоб додати гроші для будівництва першої у нашому місті екопарковки, на бюджетній комісії просив депутат Рівнеради Святослав Євтушенко:

Пропозиція така. Зменшити видатки по об’єкту реконструкції та розширення та благоустрою західної частини кладовища «Нове». Натомість збільшити видатки по об’єкту будівництва екопарковки на вулиці Пластовій, біля 5 будинку. В суму, яку просимо, 110 тисяч гривень,  закладуться проектні роботи.

Йдеться про екологічну парковку, яку спочатку планували облаштувати на вулиці Данила Галицького. Та спеціалісти рекомендували змінити місцерозміщення парковки, бо в запропонованому спочатку місці проходять інженерні мережі.

Тож парковку планують створити на Пластовій, 5, що за готелем «Мир». До слова, площа парковки тут буде більшою, ніж планувалась за проектом на вулиці Данила Галицького.

Зауважуємо, що присутній на бюджетній комісії начальник міського управління ЖКГ Ярослав Сахнюк підтримав пропозицію Святослава Євтушенка, і пояснив, що ця парковка стане експериментальною:

Це перша екологічна парковка, яка буде облаштована в Рівному. Ми вирішили збільшити її площу, аби там можна було припаркувати більше авто. Це дасть змогу краще оцінити її ефективність. Якщо така практика в Рівному приживеться, визначимо місця, де ще можна облаштувати екопарковки.

Натомість депутат Рівнеради Микола Бляшин зауважив, що у сусідній Польщі від екопарковок відмовляються:

До речі, у Любліні про екопарковки не дуже добре відзиваються. Там, де активний рух, то такі парковки знищуються. Трава не росте, вона перетворюється у болото. Трава при активному русі знищується. Але спробувати можна. Побачимо, як покаже себе у нас.

Тож після дискусії пропозицію про виділення коштів на екопарковку у Рівному члени бюджетної комісії все ж підтримали.

Остаточне рішення про виділення коштів для екологічної парковки у центрі Рівного приймуть депутати на сесії 15 листопада.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень