«Є побоювання»: експерт розповів, чого чекати від курсу долара

Що буде з валютою впродовж тижня

Станом на сьогодні, 3 серпня, на міжбанківському валютному ринку України  тримається на рівні близько 27,7 грн.

За словами керівника відділу аналітики ГК Forex Club Андрія Шевчишина найближчим часом курс долара не повинен перевалити за позначку 28 грн/дол.: 

Ринок переварює закриття липня і надходять оперативні економічні дані. Сьогодні ринок буде шукати ідеї для руху з даних, що надходять, а також очікувати розміщення ОВДП (ред. облігації внутрішньої державної позики) у вівторок. Цього тижня уряд повинен виплатити понад 16 млрд гривень і 140 млн доларів по ОВДП.

 

Є побоювання, що ліквідність, яка надійде на ринок, натисне на курс. Однак на початку тижня учасники ринку не поспішатимуть. Ймовірно, найближчим часом гривня продовжить коливатися в діапазоні 27,65-27,85 гривні, – спрогнозував Андрій Шевчишин.

Між тим, аналітик розповів, що за даними НБУ, платіжний баланс в червні зведений зі збільшенням 773 млн доларів, завдяки траншу МВФ і слабкому імпорту в умовах карантину.

Водночас залишок коштів на єдиному скарбничому рахунку в липні знизився на третину (31,7%) – з 75,701 млрд гривень до 51,693 млрд гривень.

За повідомленням видання Сьогодні 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень