Є ідея, але немає ресурсів: у Рівному працюють над створенням дитячого хоспісу

Громадське обговорення у Рівному відбулося з цього приводу

У Рівному вже шукають місце для створення дитячого паліативного закладу, де могли б надавати кваліфіковану допомогу як невиліковно хворим дітям, так і їхнім батькам.

Власне, над самою ідеєю створення хоспісу мізкували представники громадських організацій, лікарі та батьки хворих дітей. Останні навіть вказали на головні критерії створення  паліативного закладу:

обов’язкова психологічна допомога батькам та дітям. І найголовніше - ефективне знеболення для тих, хто переносить тяжкі хвороби, серед яких левову частку займають онкологічні захворювання.

Зараз тривають пошуки приміщення для хоспісу. Про це детальніше повідомила головний спеціаліст-педіатр обласного управління охорони здоров'я Ірина Космина:

Перед спеціальною обласною комісією стояло питання про розташування хоспісу. Пропонували варіанти створення такого закладу на базі обласного реабілітаційного центру «Будинок дитини» або на базі обласної дитячої лікарні. Був і ще один варіант – міська дитяча лікарня. Наразі управління визначається із місцем. Поки остаточної відповіді немає.

Комісія з області днями вивчала можливість облаштування на базі обласного реабілітаційного центру «Будинок дитини» дитячого хоспісу

Поки ж люди, які займаються створенням хоспісу, організовують навчальний семінар для медиків, представників соціальних служб та волонтерів.

До того ж експерт у сфері медицини Євген Новицький, поки складає спеціальні пропозиції обласному управлінню охорони здоров’я та керівництву обласної ради. Від владців проситимуть допомоги як юридичної, так і фінансової.

До слова, про актуальність створення дитячого хоспісу в Рівненській області говорять давно. За оцінками експертів, в області паліативної допомоги систематично потребують близько двох сотень дітей.

Проект зі створення на Рівненщині дитячого хоспісу реалізується за підтримки ЄС та благодійної організації «Мережа 100% життя Рівне».

Люди, які займаються питанням, стверджують, що їхньою метою є:

Забезпечення реалізації права невиліковно хворих дітей на максимально досяжний рівень медичних та соціальних послуг шляхом створення дитячого хоспісу в Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень