Йдуть з різаками та драбинами: поляки підозрюють росію у підготовці провокацій на своєму кордоні

Польща укріплює кордон з Калінінградом та Білоруссю

Прикордонна служба Польщі опублікувала відео, на якому видно, як мігранти з Білорусі з дерев'яними стільцями та дошками намагаються здолати побудовані після вторгнення в Україну інженерні загородження.  

Про ситуацію повідомила у Twitter Прикордонна служба Польщі. Там зазначили, що іноземці ретельно готувались: мали «організаторів», які доставили чоловіків до самого кордону, і надали їм драбини, стільці, дошки, різаки для дроту:

Іноземці готуються до нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі. Вони знають, що це буде нелегальна подорож, тому платять організаторам, які доставляють їх до самого кордону, надають драбини, ножиці для обрізки колючого дроту», — йдеться у повідомленні Прикордонної служби.

За словами заступника міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслава Жарина, у найближчі тижні або місяці з боку Білорусі може посилитися потік нелегалів з метою дестабілізувати східний фланг НАТО.

На відео прикордонників показано підготовку груп іноземців до штурму польського кордону. Мігранти прибувають на кордон, оснащені, наприклад, різаками для дроту або драбинами. Завдяки Прикордонній варті кордон Республіки Польща залишається безпечним

 

Віцепрем’єр-міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що вже зводяться перші укріплення на кордоні з Калінінградською областю, — написав Жарин.

Прикордонна служба заявила, що у березні розпочнеться будівництво електронного загородження протяжністю майже 200 км по сухопутному кордону. Контракт із місцевою компанією, яка повинна підготувати проєкт загородження, вже укладений.

Польські прикордонники інспектують смугу розмежування з Білоруссю

Електронний бар’єр має бути готовий до кінця третього кварталу цього року, — поінформувала речниця Прикордонної служби Анна Міхальська. Цей крок спричинений підозрами Варшави, що Росія планує сприяти нелегальному перетину на цьому відтинку кордону мігрантами з Азії та Африки.

Джерело: ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень