Японці створили чашку-клавіатуру. Навіщось (ВІДЕО)

Важко уявити, щоб хтось захотів цим користуватися

Японський підрозділ Google опублікував на YouTube ролик зі своїм новим продуктом - чашкою-клавіатурою. Це порожній циліндр, на поверхні якого розташовані клавіші з ієрогліфами кандзі.

Зі звичайної чашки легко пролити чай на клавіатуру. Це серйозна проблема, але ми все ж спробували її розв’язати, - сказали інженери компанії. - Ми подумали, а що якщо замість того, щоб розділяти чашку і клавіатуру, ми об'єднаємо їх?.

Новий гаджет в Google назвали Gboard Yunomi. На його розробку надихнули чайні чашки з ресторанів суші, тому майже всі ієрогліфи на пристрої позначають види риб. У клавіатури є й інший режим, який дозволяє писати звичайні слова: наприклад, щоб надрукувати слово «м'ясо», потрібно скомбінувати ієрогліфи «ставрида» й «унагі».

У чашку можна налити 125 мілілітрів холодної або гарячої рідини. Гаджет підключається до комп'ютерів через кабель USB-C.

Інженери задумали ролик як жарт (на це вказує зокрема дата 1 квітня на календарі в ролику) і не збираються продавати чашку-клавіатуру. Проте прототип пристрою існує, а на сторінці розробників в GitHub можна знайти інструкцію по збірці гаджета.

Раніше представники японського Google показували й інші незвичайні прототипи клавіатури. Наприклад, у вигляді ложки.

Також вони якось об'єднали клавіатуру з пухирчастою упаковкою.

А ще була клавіатура у вигляді святкового свистка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень