Якими були новорічні листівки 100 років тому (ФОТО)

І на початку минулого століття люди вітали один одного з Новим роком святковими поштовими листівками

Фото раритетних новорічних листівок із минулого століття зустрічаються відносно рідко, адже тоді головним зимовим святом було Різдво, а не Новий рік.

"В 1914-1917-х нікого не вітали з Новим Роком. Не було такого свята. Тільки в Австро-Угорщині відзначали 2 Різдва: 25 грудня і 7 січня. ", - зазначає історик Василь Штокало.

Післяреволюційні роки – час загальної заборони релігійних свят і, як наслідок, різдвяні листівки зникають аж до 90-х років XX ст., поступившись місцем новорічним вітанням.

Традицію відзначати Новий рік 1 січня європейці запозичили у древніх римлян. 

Поштова листівка народилася наприкінці 1860-х років і поступово набула масового поширення у всіх країнах як найдешевший вид поштового відправлення

Сто років тому вітальні новорічні листівки майже не містили абстрактних та узагальнених символів і композицій.

Доволі нестандартними були тенденції оформлення новорічних листівок у Польщі. Це були, найчастіше, фотоколажі з майже обов’язковим зображенням алкоголю та підков – на щастя.

Втім, попри те, що традиція посилати привітання поштою відходить у минуле, сама ідея новорічних листівок виявилась настільки вдалою, що нею активно користуються й понині.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень