Якщо знань не дає школа: відомий освітянин підтримав репетиторство у початковій школі

Каже, батьки, які думають про знання своїх дітей - молодці

Колишній директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук ініціював обговорення в мережі, прочитавши оголошення про пошук репетитора з математики у соцмережі у групі міста Богуслав.

Зокрема, він опублікував допис, в якому поставив запитання, для чого в початковій школі потрібне репетиторство, якщо воно не передбачене концепцією Нової української школи?

Коли читаю про пошук репетиторів для учнів початкової школи, то так і хочеться запитати: «А чи не пізно? Можливо, треба почати шукати репетиторів для випускників підготовчої групи дитячого садочка?»

 

Ви скажете, що сарказм? Так, відповім я. Але це сарказм, як кажуть, із «сльозами на очах». Адже Концепція НУШ апріорі не передбачає існування репетиторства та іще у початковій школі.

 

Там мають бути зовсім інші ідеологія освітнього процесу, оцінювання, методики навчання, мотивація дітей і багато чого іще…

Ігор Лікарчук

Також Лікарчук відзначив, що теперішні школярі, що вчаться за НУШ (НУШенята) у початковій школі, років через вісім гіпотетично можуть стати учасниками чергового міжнародного порівняльного дослідження PISA.

Які результати вони покажуть? Чи не в останній десятці країн-учасниць, якщо вже у початковій школі батьки починають шукати репетиторів із математики.

Але батьки – молодці, - зауважує Лікарчук. Вони добре розуміють, що дитина має здобути знання. І якщо їх не дає школа, то дадуть репетитори. Підтримую таких батьків.

Екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук відомий своїми резонансними висловлюваннями про сучасну українську систему освіти.

Про його заяви та думки ми писали у матеріалах:

Докерувалися: відомий освітянин дав вбивчий аналіз, чому українці «біжать від школи»

 

Навіть повітряні тривоги цей блуд зупинити не можуть: відомий освітянин про «привіт з СРСР» в школах України

 

Вальсуючі «вчительки, що втратили педагогічну цноту» обурили мережу (ФОТО)

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень