Якщо повернуть податки: на скільки подорожчає пальне в Україні?

Автомобілісти помітять. Як і ті, хто користується громадським транспортом

В Україні можуть поновити скасоване у березні оподаткування пального з метою запобігання зростанню цін. Однак після цього частина пального все одно здорожчає. Свій прогноз щодо вартості пального після того зробив експерт, директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Нагадаємо, на початку війни акцизні збори на моторні палива були скасовані, а податок на додану вартість знижено з 20 до 7%. Тоді чиновники пояснювали, що це дозволило зменшити ціни на АЗС – аж на 10 грн на кожному літрі.

Зараз же хочуть збалансувати акцизи на бензин, дизель та автогаз, щоб збалансувати інтереси держави і споживачів, зазначив експерт.

За його даними, наразі рівень акцизу на бензин в 4 рази (!) перевищує податок на автогаз і в 2 рази (!) - на ДП. Підняття акцизів на один рівень на скраплений газ та бензин жодним чином не загрожуватиме позиціям першого.

За підрахунками експерта, якщо орієнтуватися на збереження чинної роздрібної вартості бензину і дизеля, то його забезпечить уніфікований акциз за ставкою 100€ за 1000 л (відповідно 85€ на автогаз).

Мовляв, підвищиться тільки вартість скрапленого газу до 33,7 грн/л (наразі це 27,5 грн).

 

У разі уніфікації ставки на бензин та дизпалива у розмірі 200 євро (170€ на газ), бензин здорожчає до 55 грн/л (зараз - 51 грн), а на ДП з нинішніх 55 грн ціна підійметься до 58-ми.

Експерт додав, що хоч автогаз і здорожчає, оданк збереже попереднє ефективне співвідношення із бензином.

Джерело: Zn.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень