Якщо городину затоплює: 5 рослин, які позбавлять зайвої вологи на ділянці (ФОТО)

Це і гарно, і зручно, і ще й надзвичайно корисно для вашої ділянки!

Існують рослини, які, споживаючи велику кількість води, прекрасно справляються із завданням осушення надмірно вологих місць. Висадивши їх на власній ділянці, вам більше не доведеться турбуватися про те, що її затопить під час наступної зливи

  1. Спірея

Споживаючи і випаровуючи дуже багато води, на надмірно вологих ділянках спірея виглядає чудово. Яскравим цвітінням радує від початку весни і до пізньої осені.

Особливості вирощування. Поливати спірею потрібно лише у дуже сильну спеку. Підживлення комплексним мінеральним добривом потрібне  їй у середині весни і на початку літа – це забезпечить рослині буйне цвітіння та нормальний розвиток.

Проти попелиці обприскуйте спірею мильним розчином, приготованим із розрахунку 100 г господарського мила на 10 л води.

  1. Болотний ірис

Потужне і тривале цвітіння можливе лише за достатньої вологи біля коріння, так що сміливо садіть цю рослину на болотистій ділянці.

Особливості вирощування. Навесні підживіть ірис будь-яким комплексним добривом. Для профілактики появи грибка – до цвітіння і після – обприскуйте його бордоською сумішшю. На зиму обов'язково вкрийте. Присипте коріння невеликим шаром торфу.

  1. Чубушник (садовий жасмин)

Споживаючи велику кількість вологи, чубушник відмінно виконує функцію дренажу ґрунту. Також він дуже любить світло.

Особливості вирощування. Поливайте рослину двічі на місяць. Один раз за сезон підгодуйте розведеним розчином «гнійної води» (1:10). Після цвітіння кущ треба прорідити, ліквідувавши зів'ялі суцвіття, старі гілки й пагони без приросту.

До речі, раз на 8 років у березні чубушник корисно омолоджувати: 3 жорстких стовбура необхідно вкоротити до 30 см, решту – зрізати аж до землі.

  1. Ірга

Вона буквально «викачує» вологу із ґрунту. І тінь їй не завада: ірга чудово плодоносить при дефіциті сонячних променів.

Особливості вирощування. Оскільки коріння ірги йде далеко вглиб ґрунту, братися за лійку потрібно лише у затяжну посуху. У віці 5 років щорічно в стволове коло під перекопування вносите 15 кг перегною та мінеральне добриво без хлору.

  1. Аквілегія

Цю рослину не дарма прозвали водозбором, адже вона краще розвивається саме у надмірно зволоженому місці. Багато хто садить аквілегію вздовж паркану – це робить ділянку неймовірно гарною.

Особливості вирощування. Зволожувати цю рослину треба тільки в посушливе літо, при цьому намагайтеся лити воду під корінь – це позбавить появи борошнистої роси.

Двічі за сезон рекомендується підгодувати аквілегію розчином коров'яку (10 л на кв.м). Щоб рослина довше стояла у цвіті, вчасно обрізайте зів'ялі суцвіття.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень