Якою буде вартість виготовлення закордонного паспорта у Рівному у 2017 році

На ціну, як з'ясувалося, може вплинути зростання мінімальної зарплатні

Про таке нам повідомила головний спеціаліст із зв`язків з громадськістю та ЗМІ Державної Міграційної служби Рівненської області Валентина Іванюк. Можливе подорожчання, за її словами, пов’язане з вартістю бланка паспорту. Водночас незмінними залишаються терміни виготовлення документа - видається особі не пізніше 20-го робочого дня у звичайному режимі оформленя та 7-го робочого дня – у терміновому.

Виготовлення протягом семи робочих днів коштує 810 гривень, протягом двадцяти – 557 гривень. Поки що ціни не змінилися у порівнянні з минулим роком. Адміністративний збір також не змінюється. Єдине, що може вплинути на вартість виготовлення документа для виїзду за кордон – зростання мінімальної заробітної плати. Тому що бланк друкується в Києві, у відповідному сервісі, який може в зв‘язку з цим підняти ціни.

Втім, поки жодних повідомлень про зміну вартості виготовлення закордонного паспорта до ДМС не надходило.

Тож поки ціна залишається незмінною.

Натомість, згідно з відповідною постановою Кабміну від 29 грудня 2016 року, змінився порядок отримання паспорта. Якщо раніше він міг зберігатися в ДМС практично безстроково, то тепер заявник, який не отримав паспорт протягом шести місяців з дня його оформлення (дата друку паспорта), письмово повідомляється про знищення паспорта у разі неотримання його протягом року з дня оформлення.

Щоправда, строк зберігання паспорта може бути продовжено за письмовим зверненням особи із зазначенням кінцевого строку зберігання.

Крім того, Валентина Іванюк підтвердила, що за місяць-другий задля виготовлення документа для виїзду за кордон можна буде звертатися у ЦНАПи. Про що раніше в ефірі Радіо Трек повідомив донедавна керівник Рівненського ЦНАПу Віталій Герман.

До слова, нині у ДМС Рівненщини справжній бум з виготовлення документів для виїзду за кордон –

торік їх було виготовлено майже 60 тисяч. А от у 2015-му році документів для виїзду в області було виготовлено 47 тисяч.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень