Якою буде погода цього літа на Рівненщині

Чи вдасться покупатися і позасмагати?

Кліматолог Василь Троцюк каже, що літо, як і зима, нас здивує.

Як зима цього року, так і літо нас здивує і опадами, і неймовірною спекою, і виходами великого холоду. Якщо прохолодно, то буде до +5…+6 градусів навіть вночі. І максимум +8..+10 градусів вдень. Якщо ж буде спека, то на заході України десь до +32…+36, а на півдні – ще більше. Але і холод, і виходи тепла будуть нетривалі: десь на 3-5 днів.

 

Єдиний тривалий вихід тепла зв’язаний з південними антициклонами (це з Балкан вони, як правило, через Чорне море приходять). Це десь від 20 липня до 10-15 серпня. Тоді чекаємо такої стабільної більш-менш літньої теплої погоди, яка буде перериватись грозами.

За словами Василя Троцюка, опади цього літа будуть у вигляді шквалів, буревіїв. Дощі випадатимуть смугами і надзвичайно великі. На зразок того, що спостерігали нещодавно у Києві, коли правий берег був завалений деревами, все плавало після дощу, а на лівому березі й не шелеснуло.

Що стосується погоди на літо помісячно, то Василь Троцюк говорить таке:

Червень почався незрозумілою, перемінною погодою, яка зумовлена проходами північних циклонів. Передні фронти, які вторгаються в Україну, теплі – до +25…+28. Задні фронти – холодні, дощові несуть холод. Червень буде такий перемінний.

 

Липень буде більш стабільний. Але теж буде супроводжуватися і буревіями, і випадінням граду, особливо по  півночі і заходу області. Але вже буде більш стабільний за температурою.

 

І така ж стабільність температур буде в серпні десь до 10-15 числа. Вже далі почнуться дощі, перемінна температура. А під кінець серпня буде вже більш-менш лагідна погода, яка нагадуватиме, скоріше, осінь.

В цліому літо, обіцяє кліматолог, запам’ятається прохолодою і величезними виходами тепла короткострокового

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень