Які подарунки рівняни можуть не оподатковувати

Йдеться про подарунки роботодавця – працівникам

Як повідомили в ДПІ у м.Рівному, вартість подарунка, що не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб. Ця норма передбачена статтею 165 Податкового кодексу України. 

У 2018 році така сума становить 930,75 грн на місяць (3 723 грн х 0,25 = 930,75 грн).

Отже, якщо впродовж року вартість подарунка, який надається роботодавцем працівнику, не перевищує 930,75 грн, то його вартість не є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

У випадку, коли вартість подарунка більша вказаного розміру, сума такого подарунка оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо з використанням натурального коефіцієнта за ставкою податку  18% та військовим збором - 1,5 відсотка.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень