Які імена сьогодні дають дітлахам у Рівному

Батьки здебільшого хочуть бути оригінальними у виборі імені своїй дитині

Рівненські батьки на сьогодні віддають перевагу старовинним іменам для своєї малечі, які зазвичай підшуковують в Інтернеті.

 Хоча, найбільш популярними і досі залишаються Олександр, Максим та Артем для хлопчиків, а серед дівочих імен незмінна мода на Софію, Анастасію та Анну.

За словами начальника Рівненського відділу реєстрації актів цивільного стану Галини Давидюк, мода на імена циклічна.

Молодь повертається сьогодні до якихось таких старовинних імен. Але взагалі на сьогодні Олександр, Максим, Артем – це імена в тренді завжди. Дуже популярні зараз Матвій та Тимофій. Майже кожного дня трапляються такі імена. А дівчатка - то Софія, Анна, Анастасія; це такі імена, якими завжди називають дітей. Володимир трапляється, але дуже рідко. А Сергій - то взагалі у нас тепер рідковживане ім’я, - розповіла Галина Давидюк.

Серед рідковживаних у Рівному імен опинилися раніше популярні Микола та Петро. Дівчаток уже частіше називають Серафімою та Орисею, хлопчикам обирають ім’я Гордій, Яків та Маркіян.

За словами Галини Давидюк, найбільше за останній час її вразило дівоче ім’я Доляна, що означає "улюблениця долі", теж старовинне слов’янське ім’я. До речі, у родині, де народилася Доляна, уже виховують Велеслава.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень