Які банки у Рівному досі не оговталися від вірусу «Petya.A»

Наслідки хакерської атаки дехто не ліквідував і досі. Здебільшого – це державні фінустанови

Низка банків Рівного сьогодні працюють виключно у консультативному режимі.

Там не проводять жодних фінансових операцій - через хакерські атаки, які зазнали установи ще у вівторок. Як вдалося з’ясувати Радіо Трек, не обслуговує сьогодні клієнтів «Кредобанк», «Укргазбанк» та «Ощадбанк».

Щодо останньої установи – тут запевняють, що банкомати «Ощадбанку» працюють без проблем, пообіцяли, що впродовж дня намагатимуться відновити роботу хоча б інформаційних терміналів, говорить контролер-касир Ірина:

- Аналогічно, як в інших банках – на цей момент ми клієнтів не обслуговуємо, ми лише спілкуємося з приводу обслуговування у банкоматах «Ощадного банку» - вони у нас працюють. Термінали обіцяють зробити після обіду. Ми чекаємо вказівки керівництва, подальша інформація поки невідома.

Отож, коли відновлять роботу Ощадбанку у звичайному режимі – поки невідомо. За оновленням інформації порадили слідкувати на веб-сайті Ощадбанку та на офіційній сторінці установи у Фейсбук.

Утім, варто бути готовими до того, що і після відновлення роботи не всі операції вдасться здійснити оперативно, адже в першу чергу у фінустанові працюватимуть з юридичними особами.

Натомість клієнти «Приватбанку» жодних незручностей через атаки хакерів не відчули, адже цей банк використовує програмне забезпечення, що працює на іншій операційній системі, говорить керівник прес-служби «Приватбанку» у Рівненській області Андрій Хмельник:

- Банк взагалі не став жертвою цієї хакерської атаки, оскільки операційна система і всі програмні комплекси працюють зовсім на іншому програмному середовищі. Протягом цього часу ми уважно слідкували за іншими банками та організаціями, які стали жертвами. Але у нас збоїв ніяких не було, все працювало у штатному режимі.  

До слова, у торгових мережах Рівного ситуація дещо стабілізувалася, розрахунки здебільшого проводять – і готівкою, і за банківськими картками.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень