Які помилки заважають відкладати гроші – ви просто цього не помічаєте

Завжди хочеться одразу великих грошей

Гроші – важлива складова успіху людини. Тому треба навчитися правильно витрачати зароблене і формувати накопичення. Експерти з фінансової грамотності кажуть, що українці часто роблять помилки, про які не здогадуються. Про це розповіла кандидатка економічних наук Віра Фостяк.

Які помилки роблять люди, коли хочуть накопичити суму

Якщо ваші витрати більші, ніж доходи, чи навіть рівні, вам доводиться брати кредити чи позичати гроші у знайомих. Тобто перш за все проблема полягає у неправильному фінансовому мисленні. Адже часто кредити - це фінансові піраміди, які лише поглиблюють боргову яму.

Для успіху треба сформувати фінансову подушку. Тож треба почати записувати у блокнот доходи і розходи. Тобто скласти план витрат на місяць.

 

Якщо у вас вийде від’ємний результат, тоді треба переглянути список витрат, відмовитися від певних пунктів і гарантовано лишити 20% доходу для накопичення.

Якщо ви почнете прописувати витрати, ви зможете контролювати свої гроші й навчитеся їх накопичувати.

Гроші та шахраї

Фахівчиня нагадала, що зараз українці ризикують втратити гроші навіть через розмови. Шахраїв не зупиняє нічого, а тому вони постійно вигадують нові схеми для того, аби вкрасти ваші гроші. Наприклад, зараз ви можете втратити гроші, навіть просто відповівши на дзвінок мобільним телефоном.

Ось кілька номерів, на які потрібно відповідати обережно:

  • іноземний код;
  • невідомі номери
  • короткі номери;
  • безплатні номери.

Як витратити гроші, яких немає, та ще й заробити

Пояснила Віра Фостяк і те, як вміло використати кредитні кошти. Потрібно розглядати лише той варіант, коли інвестиції приносять вам більший дохід у відсотках, ніж виплата цих відсотків за кредит. Саме завдяки цьому варіанту ви можете заробити. Для цього є кілька можливостей.

Якщо ви фізична особа чи підприємець, то можна взяти кредит під 0%. Але коли ви вже працюєте і маєте певний оборот по рахунку. І, відповідно, це може бути 0% під відкриття бізнесу.

 

Виходить, якщо бізнес працює, то ви повертаєте лише тіло кредиту, а також заробляєте, адже він може принести рентабельність 20-30%, – говорить Віра Фостяк.

Джерело: progroshi

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень