Яка школа Рівного дає кращі знання і який дитсадок має вільні місця для дітей - підкаже спеціальна карта

Її зараз розробляють

Робить це депутат міськради Рівного, керівник інформаційно-аналітичного центру "Infolight" Назарій Поліщук разом з командою однодумців

На карті розмістять школи міста із вказаним рейтингом, відповідно до рівня знань, продемонстрованих учнями під час зовнішнього незалежного оцінювання. Також на карті буде вказано  рівень наповненості дітьми кожного з дитсадків міста, подана інформація про розміщення дитячих та спортивних майданчиків, закладів, де діти можуть займатися у гуртках та спортивних секціях тощо.

Чому прийшла ідея створення такої гуманітарної карти - розповідає депутат міськради Рівного Назарій Поліщук:

Ми вирішили зробити, тому що дуже багато громадян, які у місті проживають, не знають про те, які заклади існують поруч. Може, людина переселилася, чи, може, взагалі не цікавилася, а поруч може бути той же дитячий майданчик, поруч може бути гурток, де можна дитину віддати і вона може там займатися улюбленою для себе справою. Так само батьки можуть орієнтуватися на школу, де більший рівень знань дітей, наприклад, з географії чи біології, чи фізики.

Для створення карти, за словами Назарія Поліщука, використали відкриту інформацію Центру оцінювання освіти з інтернету, а також спеціально надану міськими управліннями освіти, житлово-комунального господарства тощо.

Гуманітарну карту обіцяють представити до кінця жовтня. Вона буде розміщена на сайті інформаційно-аналітиного центру «Infolight».

Жодної копійки з міського бюджету чи грантових коштів, запевнив Назарій Поліщук,  на створення карти витрачено не було. Це була винятково приватна ініціатива депутата, який за освітою – геоінформатик,  та ще кількох міських обранців, серед яких  - Віталій Павелків, голова освітянської комісії міськради.

До речі, готуючи гуманітарну карту, Назарій Поліщук виявив таке:

На свій подив виявив одну школу, де жоден із учнів за жодним з предметів не здав ЗНО на 180 балів, а найбільша частка школярів - 31.11% - здала іспити у проміжку 100-120 балів з 200! Це найнижчий проміжок.
До слова, моя рідна школа знаходиться чисто на екваторі рейтингу (18 з 35), хоча 14 років тому вона була серед 10 кращих. )-:

Нагадаємо, що Назарій Поліщук уже розробляв інші корисні для мешканців Рівного проекти. Приміром, це карта, на якій виборець міста може знайти ім'я, прізвище депутата міськради, який закріплений за його округом. Ця карта розміщена на сайті міськради Рівного. Також ще один з проектів - це карта історико-культурної спадщини міста, де можна переглянути, які визначні споруди знаходилися у Рівному століття тому. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень