Як звільнити місця в дитсадках? Рівненські депутати взялися вирішувати проблему

Дефіцит частково спричинений батьками?

Дефіцит місць у дитячих садочках частково спричинений батьками, які надто рано здають своїх дітей до закладів. Також малечу часто не водять у дитсадок та залишають ще на рік перед вступом до школи. Таким чином черги зростають. Про це розповіла заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик на тимчасовій комісії Рівненської міської ради, мета якої вирішити проблему нестачі місць для дошкільнят.

Так, у Рівному 2,5 тисячі малюків стоять в черзі до дитсадочків. Катерина Сичик зазначає, що якби батьки залишали дітей в одній групі не більше, ніж на рік – у Рівному можна було б звільнити цілий дитячий садок:

Зараз ситуація в місті така: тільки дитина народжується, її вже зразу ставлять в електронну чергу. Держава гарантує мамі догляд за дитиною вже з двох років. Так як ми приймаємо дворічну малечу, то часто стається, що мама ще сидить вдома в декреті, а дитину вже віддає в дошкільні заклади. І таким чином у нас кожного року близько 250 дітей не йдуть до школи. Якщо порахувати – це виходить великий дитсадок.

Члени комісії ухвалили рішення подати інформаційні запити в міське управління освіти, земельних відносин і комунальної власності, щоб отримати необхідні для роботи статистичні дані: проектну та фактичну кількість дошкільнят, розташування імовірних земельних ділянок для зведення дитсадків, приміщення для перепрофілювання тощо.

Потім депутати особисто навідаються до кожного комунального закладу, щоб на власні очі оцінити стан дитсадків і порівняти з цифрами. Працюватиме комісія протягом трьох місяців. В результаті своєї роботи депутати хочуть внести зміни до освітньої системи, аби черги до дитсадків зникли повністю, чи хоча б частково.

.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень