Як зробити так, щоб бурулька на даху рівненської висотки нікого не вбила

Ще один варіант, запропонований альпіністом  

У Рівному небезпечно ходити під дахами будинків. Чи не на кожній будівлі з даху звисають кількаметрові крижані бурульки. Хтось огороджує потенційно небезпечну зону, хтось самотужки прибирає бурульки. Втім, багато будівель, а точніше їх дахів, досі не почищені.

Про методи порятунку від цієї смертельної небезпеки ми писали у матеріалі «Рятувальники, альпіністи, нові технології: що врятує рівнян від смертельної небезпеки на вулицях?»

Є ще один варіант – викликати промислових альпіністів.

Один з таких, мешканець Рівного Сергій Кухарчук каже, що у Рівному про промислових альпіністів не знають, або просто не хочуть викликати їх:

Чекають люди у нас комунальників. Хтось просто наймає автовишку. Альпіністів не викликають, дуже рідко у Рівному саме на дахи нас кличуть. У великих містах економічно вигідніше і взагалі простіше викликати бригади альпіністів, адже вони ще й почистять дахи від снігу, а отже там не будуть знову, принаймні так швидко, утворюватись нові крижані бурульки.

У Рівному є кілька бригад промислових альпіністів. В основному один об’єкт вони можуть почистити за кілька годин. Альпіністи працюють зазвичай парами. Сергій Кухарчук не називає фіксованої ціни за послуги бригади альпіністів, адже все залежить від об’єму робіт.

До слова, Сергій Кухарчук розповів про те, що ніхто з утримувачів будинків, чи то ЖКП чи ОСББ, не думають над тим, щоб прибирати з дахів сніг. Зауважимо, що про це говорив нам голова громадської організації «Рада голів ОСББ міста Рівне» Роман Алексійчук.

Зокрема йшлося про те, що на дахах багатоповерхівок, наприклад, можна облаштовувати спеціальну систему підігріву. Вона розтоплюватиме сніг, а отже імовірність утворення бурульок – зводиться до мінімуму.

Цікаво, що в соціальних мережах рівняни говорили, що виклик автовишки – недешевий. А ще нарікали на те, що не у всі двори вона може спокійно заїхати. Бо їй можуть заважати припарковані автомобілі.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень