Як заповняють е-декларації рівненські посадовці (+КОМЕНТАРІ)

Система електронного декларування доходів чиновників, яку запустили в Україні з 1 вересня, не витримує критики. Зокрема, декларанти скаржаться на технічні проблеми, через які заповнення декларації, подекуди, займає тиждень. Ми вирішили запитати у рівненських чиновників, як вони оцінюють систему е-декларування.

Найважче заповнення декларації далося голові Рівненської облради Миколі Драганчуку.

Він був серед перших, кому довелося заповнювати декларацію ще у вересні, після обрання його головою облради. Каже, що був змушений заручитися допомогою спеціалістів і заповнював декларацію впродовж тижня.

- Я був як першопроходець разом із заступником. Ми натерпілися, мабуть, найбільше. Ми, навіть, звернулися, до людей компетентних, які мали допомогти нам в цій ситуації. Дуже багато збоїв давало. Багато помилок увійшло в мою електронну декларацію, але, навіть, спроби їх виправити не увінчалися успіхом. То я махнув на це все рукою.

 

 

У заступника голови облдержадміністрації Світлани Богатирчук-Кривко на е-декларацію пішло 5 днів.

Каже, що навіть спеціальна освіта не полегшує процес заповнення:

- Система нікудишня, саме технічна. Тому, що справа не в змісті, що ти заповнюєш, а як ти це можеш зробити. І там треба бути кандидатом юридичних наук, економічних і так далі.


Крім того, Світлана Богатирчук переконана, що в державі необхідно створити окрему структуру, працівники якої надавали б допомогу у юридичному супроводі для тих, хто заповнює декларації.

Між тим, заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська каже, що навіть коли вже заповнила декларацію, наступним складним етапом стало її відправлення.

Їй вдалося надіслати документ аж на четвертий день.

- Заповнюючи цю декларацію, я не могла її відправити з вівторка. Сайт «висне» постійно і «глючить».

 

У заступника голови облдержадміністрації Ігоря Тимошенка на декларацію пішло два вечора.

Адже, з його слів, саме ввечері сайт дещо менше завантажений:

- Труднощі виключно технічного характеру, у зв’язку з перенавантаженням системи, багато людей зараз декларують, звертаються. Я заповнював ввечері, тобто, система більш-менш починає працювати десь після 19:00 години. Я вже заповнив, все зроблено вже.

До слова, двомісячний термін, відведений для подачі електронних декларацій про доходи чиновників спливає у неділю, 30 жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень