Уже не 700: як вирішилося питання з парковкою біля стадіону «Авангард» у Рівному

Раніше експерти вимагали, щоб тут влаштували парковку на 700 місць

Міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що це питання розглядали у Мінрегіонбуді і погодилися зменшити кількість місць для паркування. Зважили на те, що стадіон розташований у центрі міста, тож велика кількість людей туди доходить пішки або добирається громадським транспортом. Та й практично в жодному іншому місті біля стадіонів нема такої великої кількості місць для паркування. Скажімо, біля «Львів-Арени» значна кількість паркомісць – виправдана, бо вона розташована за містом. А на збільшення їх у Рівному треба відводити додаткову землю. На це піде ще орієнтовно рік і затримає початок реконструкції.

Хоча спочатку навіть влада Рівного задумувалася над тим, щоб біля «Авангарду» будувати паркінг.

Розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко:

Побудувати паркінг, який 12 місяців на рік буде стояти порожній, у місті тільки для того, щоб раз в рік там приїхали поставили авто і викласти на нього 20 мільйонів – це абсурд.

 

Тому підтримали нас, експертиза це взяла до уваги і погодили нам 154 парковочних місця чи 155. Цього абсолютно достатньо, щоб приїхати припаркуватися.

За словами Володимира Хомка, якщо на «Авангарді» буде якийсь матч більш глобальний, то автомобілі вболівальники зможуть ставити на парковці на ринку Дикого зі сторони вулиці Степана Бандери. Окрім цього, заради паркування можна буде перекрити якусь вулицю міста.  А ось для звичайних матчів, вважає міський голова, абсолютно достатньо парковок. 

До речі, окрім парковки, каже Володимир Хомко, проектом реконструкції стадіону передбачено створити гарну рекреаційну зону мід школою №2 і "Авангардом".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень