Як вирішуватиме проблему з лікарями найбагатша ОТГ Рівненщини?

Потрібно два лікарі

Голова Крупецької об'єднаної громади Віталій Мошкун під час роботи у сільраді

Поки чиновники звітують про готовність змінювати медицину на місцях, на Рівненщині не все так гладко.

Одна з найбільших, і кажуть найбагатших, ОТГ досі живе без лікаря. Йдеться про Крупецьку ОТГ.

Як пояснив голова Крупецької ОТГ Віталій Мошкун, з нового року це питання доведеться вирішувати у примусовому порядку, адже тоді усіх громадян зобов’яжуть підписувати договір із сімейним лікарем.

Про те, чому у Крупець не хочуть їхати на роботу лікарі, Віталій Мошкун не знає. Ось що він розповів:

Так, в нас дійсно немає лікаря. Коли сімейних лікарів формально закріплювали за районами, села Крупець навіть не було у спеціальному списку. Зауважу, що тоді лише 60 % жителів Радивилівського району було охоплено сімейними лікарями. Можливо ми не потрапили у вищезгаданий список, бо нас нібито віднесли до Радивилова. А ще припускаю, що є проблема із фахівцями. Сімейних лікарів поки не достатньо, але у нас контрольована ситуація. У нашому ФАПі медпрацівник надає кваліфіковану першу допомогу. А вже  до лікарів їздимо у Радивилівську центральну районну лікарню. Поки ніхто не скаржився на те, що мешканців Крупця не хотіли обслуговувати лікарі у Радивилові.

У розмові із журналістом «Радіо Трек» сільський голова села Крупець Віталій Мошкун зізнався, що лікаря шукатимуть з нового року. Нині у селі займаються реконструкцією приміщення, у якому розміщена амбулаторія.

Фото ілюстративне

Віталій Мошкун резюмував:

Зараз ми робимо капітальний ремонт ФАПу у селі Ситне. Цей проект співфінансує світовий банк реконструкції та розвитку. Також реконструкція триває у фельдшерсько-акушерському пункті села Крупець. Тут в перспективі має з’явитись амбулаторія загальної практики сімейної медицини.  Тож уся громада буде «накрита» двома амбулаторіями. Тож нам доведеться знайти двох лікарів. Не виключаємо можливості співпраці із Радивилівською ОТГ у питанні управління «первинкою».

Зауважимо, що в Крупецькій ОТГ проживає 6 400 мешканців, а у самому селі Крупець - 2 тисяч людей. Тобто, за вимогою нового закону про медицину сюди й справді потрібно буде два сімейних лікарі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень