Як виглядав палац Любомирських у Рівному у 1920 році (ФОТО)

Фото цієї історичної будівлі виклали у соцмережі Фейсбук

Воно з'явилося у спільноті «Ровно/Рівне» у соцмережі Фейсбук:

За інформацією http://www.castles.com.ua/rowno.html, звела дерев'яний палац у 1481 році вдова одного з перших документально засвідчених господарів Рівного, князя С.Несвицького, Марія. Він був дерев'яним і згодом згорів.

У 1508 році Марія зводить новий замок. Чи мурований він був - невідомо. Припускають, що можливо князі Острозькі, які отримали палац у спадок від внучки Марії Несвицької у 1518 році, перетворили його на муровану твердиню.

Замок горів у 1617 та 1619 роках у період нападу татарів. Потім його господарі не раз перебудовували. А у 1843 році віддали під школу. У 1880 році князі Любомирські відібрали палац у міста і знову в ньому поселилися. В часи російської окупації в замку були розміщені урядові установи.

В часи Першої світової в замку був військовий шпиталь, в 1917 році Тимчасовий уряд віддав будівлю під школу.  В міжвоєнний час в замку розмістилися бурса та гімнастичне товариство «Сокіл».

У 1927 році замок знову горів. А у період Другої світової війни був повністю зруйнований. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень