Як виглядає техніка бурштинокопачів на Поліссі (ФОТО)

Її вилучили правоохоронці

Півтора кілограма бурштину, шість мотопомп і знаряддя для незаконного промислу вилучили поліцейські днями на Рівненщині.

Минулого тижня до поліції області надійшло 108 повідомлень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину-сирцю. За 57 фактами порушень правил охорони надр проводяться досудові розслідування за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вилучили шість мотопомп, автомобілі «Volkswagen Transporter» та «УАЗ», майже півтора кілограма «сонячного» каміння, знаряддя для його незаконного видобутку в Дубровицькому, Зарічненському, Сарненському та Рокитнівському районах.

Під час відпрацювання Сарненського району поліцейські місцевого відділу поліції спільно з оперштабом приданими силами Нацполіцїі, Нацгвардії та Управління захисту економіки  області неподалік Клесова викрили п’ятьох осіб, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю. Старателями виявилися місцеві жителі віком від 18-ти до 39-років. Поліцейські з місця події вилучили та доставили на територію Сарненського відділу поліції  мотопомпу на базі двигуна від автомобіля «Mercedes-Benz», два пожежних рукави та знаряддя для незаконного промислу. Ще одну мотопомпу та обладнання виявили та вилучили в автомобілі 32-річного жителя Клесова «Volkswagen Transporter» неподалік села Федорівка.

За фактами порушення правил охорони надр тривають досудові розслідування за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

У Рокитнівському районі минулого тижня поліцейські вилучили майже півтора кілограма бурштину-сирцю. Патрульні поліцейські на автозаправній станції поблизу села Кисоричі, що на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин», під час поверхневої перевірки виявили у 30-річного рівнянина в кишені куртки 450 грамів «сонячного» каміння. Крім того, біля села Рокитне працівники сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення поліції вилучили кілограм бурштину-сирцю, який 41-річний киянин викинув у кювет під час зупинки правоохоронцями його транспортного засобу «Honda Accord».

Слідчо-оперативні групи вилучили бурштин-сирець, який у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконного придбання, отримання, зберігання чи збутумайна, одержаного злочинним шляхом, за статтею 198 Кримінального кодексу України відправлений для проведення експертизи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень