Як врятувати район Басового Кута від катастрофи показали на сесії Рівнеради (ВІДЕО)

А також покращити життя мешканцям

Скриншот із відео МОСТ

У Рівному створять комісію, яка вирішуватиме проблеми території біля Басового Кута. Зокрема території біля пляжу та вулиці Чорновола. Крім того, члени комісії розглядатимуть питання заборони будівництва біля водосховища.

Це рішення прийняв мер міста Володимир Хомко після розгляду петиції.

Звернення на сайті Рівненської міської ради з проханням ввести мораторій на будівництво біля Басового Кута набрало 300 необхідних голосів. Під час розгляду петиції на сесії міськради, концепцію вирішення проблем мікрорайону презентував архітектор Дмитро Котляров.

Чоловік виділяє кілька основних проблем:

Це водовідведення, це грамотне проектування вулиці, це впорядкування хаотичної забудови, адже зараз там нічого немає, ні червоних ліній, з мережами халепа. Це інфраструктура, садочки. Зрозуміло, що зараз приватні інвестори виділятимуть свої земельні ділянки під садочки. І облаштування набережної, сучасної євпропейської набережної.

Архітектор пропонує зробити водовідвід, два біоплато, куди стікатиме вода, збудувати дитсадочок на узбережжі Басового Кута, якого не вистачає місцевим мешканцям.

Також концепція передбачає створення пішохідних вулиць, переходів на Чорновола, зон відпочинку та формат забудови.  Неабияк підтримав ідеї міський голова Рівного Володимир Хомко.

Я її бачив, Котляров спершу мені це показував. Дуже слушні пропозиції. Найбільше, що мене турбує – це проблема виведення зливових вод зі "Щасливого".

 

Ще не все забудовано, а вже є проблема, а як там все забудують, то це буде катастрофа. Він дає вирішення цієї проблеми, і зараз будемо це все розробляти.

 

Можливо, в концепції будуть якість зміни. Хай громадськість працює, але хоч одну ділянку біля озера зможемо зробити по-людськи.

Скриншот із відео МОСТ

Як втілити концепцію в реальність та чи вводити мораторій, думатиме спеціальна комісія. Нижче можете подивитися відео, яке презентував Дмитро Котляров під час сесії:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: Басів кут
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень