Як вплинуть на кількість ДТП у Рівному нові правила перетину перехресть

Прокоментувати нові правила перетину перехресть з круговим рухом Радіо Трек попросило поліцію

Зокрема, начальника сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції Рівного Сергія Коханюка.

За його словами, хоч загалом правило про те, що перевага в русі завжди у тих автомобілів, які вже перебувають у колі - правильне, в певних випадках воно може призвести до зростання кількості ДТП. В тому числі і через особливості транспортної інфраструктури в Україні.

Наприклад, коли кругове перехрестя на пагорбі, або коли на трасу міжнародного значення з інтенсивним рухом виїжджає «дядько на возі» і на колі його змушені пропускати автівки, що рухаються на швидкості 90 км/год.

Тож, вважає Коханюк, встановлення додаткових знаків на численних ділянках не уникнути.

Хоча, нагадаємо, у пояснювальній записці до закону  №4246 йдеться про те, що складна соціально-економічна ситуація в Україні призвела до відсутності дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автомобільних дорогах. Це і є однією з причин змін до Правил дорожнього руху.

Водночас, Коханюк не зміг назвати точну кількість кругових перехресть, де досі не діяло правило про перевагу в русі. На більшість перехресть чинна норма поширювалася і раніше. Каже, патрульна поліція обслуговує дві траси державного значення – Київ-Чоп та Устилуг-Луцьк-Рівне та вулиці Рівного.

У обласному центрі існує принаймні одне перехрестя, де до нововведення перевага на круговому перехресті не надавалася – на виїзді з Рівного в бік Києва, перед зоопарком.

 [media=83192]

Каже, саме на цьому перехресті відсутність переваги і була виправдана. Адже воно розташовується на пагорбі.

Втім, водіям таки доведеться звикати до нового правила, після його вступу в дію - а це наступний день з дня опублікування.

Зауважимо, що автори затвердженого законопроекту переконують - як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%. До того ж, така система діє у всіх країнах Європи.  

Крім того, для зміни нормативно-правових актів Кабміну дали місяць, про що уряд має поінформувати учасників дорожнього руху.

Тож коли норма вступить в силу - дізнавайтеся на нашому сайті згодом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень