Керівництво рівненських ОСББ раде здорожчанню послуг ЖКП

Рада голів ОСББ Рівного підтримала рішення про зміну цін на послуги ЖКП

Рівненські ОСББ підтримали підняття тарифів на послуги ЖКП, хоча послугами останніх вони не користуються. Проте для співвласників багатоквартирних будинків тут є своя вигода. Про зміну цін на послуги комунальників ми писали тут: Тарифи на послуги рівненських ЖКП тепер різні для кожного будинку (Повний перелік будинків)

Так, зміна цін на послуги комунальників підняла планку найвищого тарифу в місті, який регулює розмір внеску на утримання будинків.

 

Для жителів дев’ятиповерхівок у 2016 році його розмір був 3 гривні за м. кв.

Зараз співвласники будинків змушені діяти за законом, прийнятим колишнім урядом, адже нещодавно кабінет міністрів зробив помилку в новій постанові щодо регулювання цін для ОСББ, говорить голова ради голів ОСББ Роман Алексійчук:  

Рада голів вирішила підтримати  збільшення тарифів через те, що є суперечності у постанові, яка регулює виплату пільг і субсидій.

 

Тобто, ми стаємо заручниками непідняття цін ЖЕКами.

 

Бо згідно до попередньої постанови відшкодовується об'єднанню найбільший тариф у місті.

 

Тому ми були теж зацікавлені у їх піднятті.  

Співвласники можуть встановити яку завгодно ціну, але якщо вона перетне позначку максимального тарифу – відшкодування пільг та субсидій мешканцям будинків держава не сплачуватиме. У тому числі й тим, які не можуть собі дозволити платити цей внесок у повному обсязі.

Таким чином розмір пільг на утримання житла тримають в межах розумного. Зазначимо, що для держбюджету - це досить значна сума.

 

Так, з трьох гривень за квадратний метр пільговий центр повертає 2 гривні 46 копійок. Все інше віддає мешканець.

Тож коли  жителі будинку захочуть за рахунок сплачених коштів зробити дорогий ремонт, їм доведеться за все платити з власних кишень, без будь якої допомоги від держави.

Проте, вже з першого березня максимальна позначка зросте до понад п’яти гривень, що збільшить бюджет на розвиток будинку.

Таким чином підняття цін на тарифи відповідно дозволяє жителям збирати більше коштів на утримання будинку і не бити по кишені своїм малозабезпеченим сусідам.    

Зауважимо, що зараз у Рівному нараховують понад 400 ОСББ із загальної кількості 900 будинків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень