Як «вбивали» підприємця на парковці у Рівному і хто замовник, - розповідь поліцейських

А також про Вову Большого

Чоловік, якого начебто застрелили на парковці у Рівному, живий. Сьогодні це офіційно підтвердили поліцейські.

Нацполіція та прокуратура інсценували вбивство підприємця Валентина Загороднюка минулого вівторка на вулиці Небесної Сотні.

Як каже начальник кримінального відділу ГУНП у Рівненській області Сергій Волков, замовники вбивства – двоє рівненських кримінальних авторитетів.

Вони найняли кілерів із Києва та заплатили їм по 20 тисяч доларів. Що відомо про кілерів, каже Сергій Волков:

Стало відомо, що особи судимі за вбивства та злочини насильницько-майнового характеру. Один із них "сидів" понад 10 років, а інший понад 20, перебуваючи в місцях вони познайомилися з рівнянином, який потім познайомив їх з рівненським кримінальним авторитетом.

Кримінальне угрупування дало гроші кілерам на зброю. Вбивці прибували до Рівного по 2-3 рази на місяць, відстежували жертву, вивчали маршрути його пересувань.

Вранці 17 липня на вулиці Костромській обласного центру працівники поліції затримали двох киян віком 47-ми та 49-ти років, раніше судимих за вбивства. В автомобілі «Opel», на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці виявили гранату, пістолет із глушником. Стало відомо, що об’єктом злочину є 42-річний раніше судимий рівнянин.

Лише зі слів самих кілерів поліцейські дізналися, що об 12 годині на парковці вони мали ліквідувати Валентина Загороднюка.

Спільно з обласною прокуратурою поліцейські вирішили інсценувати вбивство. Сам Загороднюк погодивcя це зробити, після чого одразу виїхав з міста разом із сім’єю.

Слідом правоохоронці провели обшуки в орендованих квартирах кілерів. Одне помешкання обшукали в Києві, де вилучили 11 гранат.

Друга квартира була в Новоград-Волинську. Там знайшли пістолет браунінг і вибуховий пристрій.  Кілери й надалі мали працювати на авторитетів та використати ці речі в подальших злочинах восени на території Рівного.

У день вбивства обох замовників вже не було на території міста. Основний авторитет, 46-річний Вова Большой виїхав на територію ЄС.

Злочинна група напевно хотіла заволодіти майном Валентина Загороднюка. Правоохоронці кажуть, що ціллю була земля та гроші підприємця. З цією ж метою раніше зловмисники замовили на території міста й низку інших злочинів, за участю тих же кілерів із Києва.

У 2013-14 роках вони мали групи, що видобували бурштин. Тепер цього немає, і їм треба якось заробляти. Ось вони і шукали слабших за них людей, які нажили певні статки. А як тільки сталося вбивство, вони накивали п’ятами. Вони бандити лише для слабших людей, - каже Сергій Волков.

Пов’язують Большого і з підпалом офісу видання «Четверта влада». За словами правоохоронців, одному з кримінальних авторитетів не сподобалося, що публікує ЧВ.

Крім того, правоохоронці розслідують вбивство громадянина Кулика у травні 2018 року в Рівному на Набережній.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень