Як у Рівному ремонтують міський пологовий будинок (ФОТО)

Роботи розпочали наприкінці жовтня

Про те, як ще навесні виглядали палати міського пологового будинку, ми писали у публікації Жахи міського пологового будинку Рівного - від рівненської журналістки. Тепер у закладі все міняється до кращого.

Як розповів головний лікар пологового будинку Сергій Сулімовський, на ремонт з міського бюджету

виділили 1 мільйон 100 тисяч гривень. А не так давно ще додали 350 тисяч (їх, скоріше за все, зможуть освоїти вже наступного року).

Капітальний ремонт роблять у післяпологовому відділенні, що на третьому поверсі,

яке за 27 років існування пологового будинку жодного разу капітально не ремонтували.

Вже три чверті запланованих робіт виконано. Тут фарбують стіни, кладуть плитку на підлогу, міняють труби, електропроводку,  двері, сантехніку.

Як зміниться відділення після ремонту, розповідає головний лікар пологового будинку Сергій Сулімовський:

Поміняється дуже багато. По-перше в кожній палаті буде стояти душова кабіна, туалет, біде. В кожній палаті буде телевізор (ми плануємо це, там все проведено для телевізора, якщо встигнемо їх купити, якщо будуть гроші з благодійних внесків), нові ліжка.

 

Набагато комфортніше стане людям після пологів там лежати. Ми й почали з післяпологового відділення, тому що у пологовому залі людина проводить 6-8 годин, а у післяпологовму відділенні - мінімум дві-три доби. 

За словами Сергія Сулімовського, пологовому будинку також з міського бюджету цього року надали кошти на розробку проектно-кошторисної документації на ремонт пологового відділення на першому поверсі і фасаду.


 

Документацію на фасад, з якого, до речі, відпадає плитка, вже розробляють і вона має бути готова до 20 грудня. На виконання ремонту фасаду потрібно десь 17 мільйонів гривень, пологового відділення - до 3 мільйонів.

Сергій Сулімовський пояснив:

На першому поверсі капітальний ремонт робили десь 15 років тому. І там вже замінені проводка, труби, у палатах облаштовані туалети, душові кабіни. Щоправда, душові кабіни треба поміняти, бо вже старі і відпрацювали свій термін. То там може обійтися ремонт дешевше, ніж у післяпологовому відділенні - до 3 мільйонів гривень.

У половгому будинку ще є 14 відділень. Але там ремонти намагаються робити власними силами.

У відділенні патології вагітних на першому поверсі ми своїми силами вже переробили шість палат. Поміняли там все. Купили телевізори, холодильники, меблі, щоб люди комфортніше там почувалися. Але залишилося ще палат зо шість таких, які неремонтованими залишилися з дня існування пологового будинку.

 

Ми і спонсорів шукаємо (підприємство «Волиньцемент», наприклад, цемент нам дає), і співпрацюємо з благодійним фондом «Допомога і підтримка» - це ті благодійні внески, які платять люди у нас в пологовому будинку. Тобто фактично вони нам купляють двері, умивальники, різні матеріали тощо. А вартість робіт через фонд ми оплачувати не можемо, то їх виконують наші працівники: столяри, маляр, сантехніки.

До речі, цього року у пологовому будинку замінили 90% дерев'яних вікон на металопластикові. Головний лікар закладу каже, що вони - дуже гарної якості.

Залишилися лише вікна у коридорах замінити. Вони нестандартні – вітражі з різноколірних шматочків скла. Їх ніби й шкода міняти, але якщо будемо міняти фасад, то, думаю, ми їх поміняємо. Адже вони красиві, але не тримають тепло. 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень