Як розвиватиметься Рівненщина до 2020 року - вирішували в ОДА

Визначали стратегію

У 2015 році на Рівненщині прийняли Стратегію розвитку на подальші п’ять років.

Зараз в області вже реалізували півсотні різних проектів, ще 67 – у стадії виконання. Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи з впровадження Стратегії регіонального розвитку до 2020 року.

Так, майже половина впроваджених проектів стосувалися розвитку сільських територій, третина ідей - економіки, решта – на людський капітал.

Чи не основною метою є зменшення соціального дисбалансу між селом і містом. Так, у сільських територіях акцентували увагу на освіті, а у містах пріоритетом стало відновлення роботи Рівненського аеропорту та розвиток туризму, - розповідає керівник департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк під час презентації.

Вцілому на усі проекти залучили понад мільярд гривень із різних джерел.

Значну частину коштів спрямували з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Нині стартує другий етап впровадження Стратегії – на 2018-2020 роки. До 15 серпня усі охочі можуть запропонувати свої ідеї, а восени подані проекти будуть остаточно відберуть.

Пріоритетами на наступні роки у розвитку Рівненщини, на думку заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, мають бути: впровадження опорних шкіл, створення у громадах ЦНАПів та Центрів безпеки. Президент Західноукраїнської регіональної непідприємницької громадської організації «Волинський ресурсний центр» Василь Крашевський додав, що ключовим також має бути розвиток бізнесу та створення робочих місць.

Презентація моніторингу та оцінки результативності виконання у Плану на 2015 - 2017 роки Стратегії розвитку. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень