Як рівненські патрульні глухих рятували

Спілуючись із ними мовою жестів

Напередодні зранку на ринку Сагайдачного до патрульних звернувся про допомогу чолові, який мав вади слуху та міг спілкуватися лиш мовою жестів.

Інспектору Ірині Середі, яка пройшла спеціальний курс вивчення жестової мови, вдалося з'ясувати деталі ситуації, повідомляє Патрульна поліція Рівного на своїй сторінці в ФБ:

 Виявилося, що в чоловіка трапився конфлікт з братом, який вигнав його з дому. Тому він і звернувся до полісменів, щоб вони допомогли йому забрати свій одяг та взуття за місцем проживання на вулиці Київській.

У той же час, інший екіпаж патрульних разом із заявником приїхали за тою адресою. Тривалий час стукали у двері, але ніхто не відчинив.

Імовірно через те, що господарі будинку теж погано чують. 

 

Увесь цей час із 45-річним рівнянином, який потребував допомоги, спілкувався інспектор Юрій Томаш, який теж володіє навичками жестової мови.

Під час спілкування виявилося, що чоловік загубив паспоспорт та банківську картку, на яку йому нараховують пенсію.

Інспектори запропонували відвезти його до Рівненського відділу поліції для написання заяви про втрату паспорта, на що він погодився. Окрім того, пояснили чоловікові, як відновити пенсійну картку, щоб змогти отримати гроші.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень