Як рівненські хакери «нагріли» українців на понад 5 мільйонів гривень (ФОТО)

Деталі історії від кіберполіції

Зловмисники створили бот-мережу, яка сканувала та перебирала паролі до комп’ютерів для отримання повного контролю над ними. Отримавши доступ, у тому числі і до онлайн-банкінгу, хакери перераховували кошти з рахунків власника інфікованого комп’ютера на власні рахунки.

Злочинна група складалася з чотирьох осіб віком від 26 до 30 років. Використовуючи спеціальні технічні засоби, вони сканували комп’ютери, які під’єднані до мережі Інтернет, на наявність  віддаленого доступу.

Надалі хакери використовували створені віруси для отримання повного контролю над ураженим комп’ютером. Опісля - підбирали паролі для доступу в систему. Користуючись ПК на правах власника, хакери отримували доступ до програми онлайн-банкінгу, встановленої на комп’ютері, і перераховували кошти на підконтрольні рахунки або ж переводили у криптовалюту. 

 

Зазвичай такі дії проводили у нічний час. При цьому банк не реагував на ці операції, оскільки вони здійснювалися від довіреного користувача, тож операція виглядала повністю легітимною.

Аби контролювати комп’ютери, зловмисники користувалися спам-розсилкою інфікованих електронних листів. Зазвичай, вони надходили на адреси представників юридичних осіб.

Кримінальне провадження розпочали одразу за двома статтями: ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ст.185 (крадіжка) КК України.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень