Як Рівненська поліція відзначила своє професійне свято (ФОТО)

Зокрема, офіційна частина проходила під стінами Рівненської ОДА. Один з поліцейських через спеку навіть втратив свідомість

У Рівному сьогодні відбулися урочистості з нагоди першої річниці з дня створення поліції.

Для привітань з цієї нагоди на майдан під стіни ОДА зійшлася чи не усе керівництво області та міста – від голови обласної адміністрації до керівника обласної Державної міграційної служби.

Під час урочистостей відзначили як молодих правоохоронців, які, здебільшого, працюють в патрульній поліції, так і правоохоронців зі стажем у кілька десятків років, які працювали ще в міліції.

Кореспондент Радіо Трек поспілкувався із одним із тих, хто був свідком реформи із міліції в поліцію.

Старший лейтенант поліції, дільничний офіцер Борислав Кучернюк працює в правоохоронних органах 6 років. Каже, за рік появи поліції роботи побільшало. Та попри всі складнощі роботи професію змінювати не збирається:

За час створення нової поліції скажу прямо - побільшало роботи. Як паперової, так і практичної. Побільшало підоблікового елементу, яких повипускали з місць позбавлення волі. За кожним потрібно здійснювати пильний нагляд. Хто був чесний і раніше, той і зараз чесний. Хто був нечесний, йому байдуже яка влада, яке керівництво.

Під час урочистостей керівникам чотирьох відділів поліції – Корецького, Рівненського, Радивилівського і Здолбунівського - вручили ключі від автомобілів, які призначаються для оперативних груп реагування, на кшталт патрульної поліції.

Загалом в області буде створено 39 груп швидкого реагування, розповідає керівник Нацполіції Рівненщини Сергій Князєв:

Реформа поліції не зупиняється тільки шикуванням, хлопанням і розходженням. переходимо від дільничного інспектора, який один в особі нічого не міг собі зробить до груп швидкого реагування. В області буде створено 39 груп швидкого реагування, які будуть інтегровані на кшталт патрульної поліції. Чотири автомобіля Renault - це отримали чотири підрозділи, близьких до Рівного. І це буде працювать група швидкого реагування в населених пунктах. Селищах, містах та хуторах.

Сергій Князєв додав, що до вересня в області очікують ще на 19 автівок.

А от щодо форми, новими зразками поки забезпечений лише керівний склад.

Наступним етапом буде забезпечення формою груп швидкого реагування. Увесь інший склад – згідно з законом до 31 грудня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень