Як рівненська малеча реагує на індійську вакцину АКДП

У Рівному нині триває активна вакцинація дітей від кору, дифтерії та правця

Чимало мам у соцмережах нарікали на важку реакцію дітей на ці щеплення. Втім, за словами головного педіатра Рівного Юрія Денисенка, надважких ускладнень від введення індійської вакцини у нашому місті не зафіксовано. 

На сьогодні уже щеплено близько 1500 дітей, з них через побічні реакції у стаціонар за допомогою медиків зверталося 3-4 дитини, але усіх їх відпустили додому у той або наступний день, говорить Юрій Денисенко:

Вже мабудь 1500 щеплень ми зробили. Чогось надзвичайного немає. Справа у тому, що це вакцина цільноклітинна, вона дає трошки більше реакції місцевої, ніж ті, які ми мали попередні. Важких якихось реакцій не було. Якщо пару дітей привозили у стаціонар, то буквально у цей же день або наступний їх виписували уже зі стаціонару, - каже Юрій Денисенко. 

Альтернативи індійській вакцині у Рівному нині практично немає. У деяких аптеках була вакцина АКДП іншого виробника, але вона коштувала близько 700 гривень за одну дозу, і її дуже швидко розібрали. 

На сьогодні у Рівному достатньо також протитуберкульозної вакцини БЦЖ, нею вже охоплено близько 40% дітей, які її потребували. За словами Юрія Денисенка, також зараз проводять щеплення від поліомієліту, гепатиту Б та хіб-інфекції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень