Як зберегти капусту свіжою до весни

Пропонуємо кілька порад, як довше зберегти капусту в домашніх умовах

Найбільш підходяща температура повітря для зберігання капусти — від -1 до + 2°С, а вологість — 85-95%. При цьому сховище мінімум раз на місяць необхідно провітрювати, щоб у ньому не розмножувалися грибки.

Перш ніж покласти капусту на зберігання, припудріть качани крейдою або гашеним вапном. Це допоможе попередити розвиток грибкових хвороб.

Найпростіший спосіб — зберігання капусти у шухлядах або картонних коробках. У них качани укладають в один шар так, щоб вони не торкалися один одного.

Також у підвалі капусту можна зберігати на полицях (стелажах) шириною не менше 20 см і заввишки близько 30 см. Кожний качан загортають у папір або харчову плівку (в кілька шарів) і укладають качаном вгору. Качани, ізольовані один від одного папером або плівкою, зберігаються довше.

Деякі господарі зберігають капусту в глині. Ретельно змішують 2 частини глини і 1 частину води, отриманою масою змащують кожен качан, після чого просушують їх і укладають на полиці в льосі або підвалі.

Сховище для капусти можна організувати в квартирі. Кожен качан щільно обертають харчовою плівкою і кладуть у холодильник у відділення для овочів, виставляючи в ньому мінімальну температуру.

Овочі регулярно перевіряють, замінюючи плівку, як тільки утворився конденсат. Замість поліетиленової плівки можна використовувати пергаментний папір.

Якщо у вас досить великий балкон, там можна встановити дерев’яний ящик, утеплений пінопластом і зберігати капусту в ньому, теж попередньо обернувши кожен качан плівкою або папером. 

Джерело: woodstar.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: капуста
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень