Як ОТГ витрачають половину всіх своїх видатків на адмінапарат

Оптимізації немає

Каритурна ілюстрація процесу звільнення. Оптимізація - звільнення людей з умовно непотрібних посад. Однак це відбувається не у всіх ОТГ

Чисельність працівників у радах об’єднаних територіальних громад збільшується попри те, що мала би скорочуватись.

Нині на Рівненщині в трьох десятках ОТГ працює 866 таких осіб станом на перший квартал цього року. Зокрема 244 штатні одиниці додалися за рахунок створених у цьому році 7 нових громад.

І хоча керівництво області очікувало, що людей в штатах цих сільських рад в семи ОТГ з об’єднанням поменшає, їх чисельність зросла на понад 70 людей, розповідає керівник департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк:

Після об'єднання штатна чисельність новостворених об'єднаних громад в порівнянні з чисельністю тих сільських рад, які ввійшли в громади, збільшилася на 71 одиницю. Наприклад, штатна чисельність Демидівської селищної ради зросла на 24 одиниці, Клеванської селищної ради на 8,5, в Тараканівській сільсьраді ще на 16, Немовичі на 9, Ярославівська – 6,25, Малолюбашанська на 5 і Бокимівської на дві з половиною одиниці.

Зауважимо, що за критеріями Мінрегіонбуду, кількість видатків з місцевих бюджетів на утримання апарату управління ОТГ не має перевищувати 20%.

Утім за підрахунками 2017 року Пісківська ОТГ витрачає на це майже 45% усіх своїх видатків, за нею з показником 43% йде Висоцька ОТГ і з 38% - Миляцька. Ці три ОТГ за результами моніторингу у 2017 році «пасуться» в п’ятірці останніх ОТГ Рівненщини за кількістю власних доходів, незалежності від державних субвенцій і кількості видатків на одного мешканця громади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень