Як на Рівненщини приймають переселенців

Обговорили в обласній адміністрації

На Рівненщині обговорили результати громадської експертизи стосовно ефективності виконання облдержадміністрацією державної програми щодо підтримки переселенців, яка діяла по 2017 рік. Ініціатором проведення оцінки в Рівненській області стала громадська організація «Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я». Про це пише прес-служба Рівненської ОДА.

Практично всі переселенці вважають наявність постійного житла ключовим фактором своєї стабільності. Проте у державній програмі суттєвим недоліком є відсутність фінансування з боку держави на ці потреби. Тож одним з ключових висновків експертизи визнали розробку комплексної житлової програми будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, адже, як свідчать дані оцінювання, 75% переселенців не бажають повертатися назад.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко розповіла про клопотання української делегації у Конгресі Ради Європи стосовно прирівнення у правах внутрішньо переміщених осіб та біженців.

Питання не лише в фінансах, а і в переліку послуг, які повинні отримувати ці люди на всій території Європи. На наступну сесію делегація готує проект резолюції, за який голосуватимуть на пленарному засіданні Ради Європи. Це означає, що потім в парламенти усіх країн буде надіслано резолюцію, яка зобов’язуватиме країни надавати послуги внутрішньо переміщеним такі ж, як біженцям.

За її словами, результатом роботи має бути продовження дії державної програми, розробка дорожньої карти на виконання програми, розмежування фунцій і послуг між державою та органами місцевого самоврядування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень